Огнеборци се готвят за протести

27/01/2022 15:33 0 Коментирай

Управителният съвет на Националния синдикат на пожарникарите и спасителите "Огнеборец" изразява своето недоволство от параметрите в държавния бюджет, касаещи МВР.

Един от основните проблеми е, че в същия не се предвижда увеличение на възнагражденията на служителите в МВР. Това само по себе си води до значителното им обедняване предвид галопиращата инфлация през 2021 г. и продължаващото ѝ покачване през настоящата година. За сметка на това пък са предвидени 9 милиона лева - за карти за спорт за подобряване на физическата подготовка на служителите в МВР, съобщават от News.bg. От синдиката не са доволни ,че в доклада към проектозакона за настоящата година е разчетено увеличение на средствата за заплати и възнаграждения само за персонала на изборните длъжности, за заетите в системата на съдебната власт и педагогическите специалисти.

НСНС "Огнеборец" смята, че предвидените 29,78 милиона лева от необходимите близо 247 милиона за капиталови разходи са меко казано смешна сума за поддръжка и основен ремонт на огромния сграден фонд на МВР

Управителният съвет на НСПС "Огнеборец" настоява за започване на преговори с правителството за увеличаване на средствата за персонал с цел увеличение на възнагражденията с 20% в проекта на бюджет за МВР и предвиждане на допълнителен ресурс за капиталови разходи.

В противен случай ще изразят правото си на недоволство чрез регламентираните в закона начини, предаде news.bg.
.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook