Огнен ад в Югозапада

02/08/2024 09:24 0 Коментирай
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

Кметът на Симитли Апостол Апостолов обяви бедствено положение заради пожара в село Сенокос. Огънят, който пламна в следобедните часове вчера, е подминал застрашената втора махала - "Димовци", казаха от ЮЗДП - Благоевград. Унищожените къщи в Калайджийска махала са четири.

Към момента гори терен над селото, но има и огнище в горски масив. Екипите от горски служители, доброволци и пожарникари, са на терен. Очаква се през днешния ден в борбата с горския пожар да се включи и летателна техника. Доброволци също се събират в района на отбивката за параклис „Света Марина“ в село Сенокос. Там е сформиран щаб, който ще дава информация, относно организацията за действие.

Кметът на Симитли призовава всеки, който иска да се включи в борбата с огъня, да е с подходящо облекло и обувки, да е добре екипиран, в добра физическа форма, да не приема лекарства, да няма астма или хронични заболявания. 

В същото време продължава гасенето на пожара в Малешевска планина. В нощните часове пламъците са достигнали почти до село Голешово. Хората там се приготвят да напуснат домовете, ако стихията не бъде овладяна. Както е известно, над 100 души от селата Кърпетово и Цапарево бяха евакуирани и сега са в Спортния интернат в Сандански.

Гори и на българо-гръцката граница - в планината Славянка, две седмици. 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook