Ограничават движението по АМ "Струма" за седмица

06/04/2021 17:41 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

За 7 дни ограничават движението по АМ "Струма". Трафикът ще се извършва двупосочно в едната лента, която е в посока ГКПП-Кулата, съобщиха от АПИ.

Реорганизацията влиза в сила от утре до 14 април включително. Причината е обрушване на скатове между 32-ри и 35-ти километър на автомагистралата.

Обрушването е в платното за столицата. При 32-ри километър - района на Перник, трафикът ще се връща в платното за столицата и до 31-ви км ще се осъществява в изпреварващата лента.

Затварят се аварийната и активната лента за укрепването с анкери и метални мрежи на скатовете в отсечката. Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание и съобразена скорост, като спазват стриктно поставената сигнализация и ограничението на скоростта – 50 км/ч.

Заради двупосочното движение в платното за Кулата, в участъка от 32-ри до 35-ти км на АМ „Струма“, ще бъде затворена връзката при 33-ти км от с. Старо село към София. Обходният маршрут за пътуващите от Старо село за столицата е от пътен възел „Старо село“ при 33-ти км, по АМ „Струма“ до пътен възел „Долна Диканя“.

За идващите от Кулата ще бъде ограничен изходът от АМ „Струма“ към Старо село. Обходният маршрут е от пътен възел „Долна Диканя“ при 37-ми км, по пътя Долна Диканя - село Друган и оттам по общински път до Старо село.

От атмосферните условия скалният масив е силно нарушен, напукан и изветрял. На места са оформени срутищни зони, които достигат до пътното платно. Разработен е проект, който предвижда комплексни мерки за обезопасяване на скалния масив, с което ще се гарантира безопасността на движение в участъка. Дейностите са възложени на пътноподдържащата фирма.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook