Охраняват затвореното депо, готвят нова площадка в близко до Благоевград село

03/06/2024 17:44 2 Коментирай

Проучва се възможността за проектиране и изграждане на площадка за третиране на отпадъци в местността "Емешен".

Намира се в землището на благоевградското село Церово, съобщи градоначалникът Методи Байкушев. Той потвърди днес, че депото за строителни отпадъци в село Изгрев вече е в историята заради дне последователни педприсания на РИОСВ-Благоевград и проведената блокада на пътя към населеното място от недоволните жители.

С цел преустановяване ползването на депото общинското ръководство предприема мерки за засилен контрол. Възложено е възстановяване целостта на съществуващата ограда, с цел предотвратяване изхвърлянето на отпадъци на територията на образуваното сметище. Осигурена е жива охрана, проучва се и възможността за осигуряване на видеонаблюдение. За да бъде информирана обществеността и за да бъдат спазвани мерките са изготвени график и предписания за изхвърляне на строителни отпадъци от граждани и фирми.

Подробна информация с указания за третиране на строителните отпадъци, едрогабаритни товари, излезли от употреба електрическо и електронно оборудване и негодни за употреба батерии е качена на страницата на Община Благоевград. В нея са посочени контакти на лицензираните фирми, които юридическите лица могат ползват за извозване и приемане на вторични суровини.

Община Благоевград ще контролира спазването на указанията и ще налага санкции съгласно чл. 133, чл. 134, чл. 138, чл. 140 и чл. 141 от ЗУО. Строителните отпадъци, генерирани на територията на община Благоевград, могат да бъдат извозвани към лицензираната за това площадка в Бобошево, която се намира на 22 километра от областния център.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Янка -
    Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:---- https://shorter.me/keto
  2. Vlado -
    Ще се напълнят деретата с боклуци и инертни материали

Социално

новини благоевград facebook