ОИК - Благоевград пак решава за кмета Томов

15/12/2020 09:40 3 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Общинската избирателна комисия в Благоевград заседава извънредно за детрониране на кмета Румен Томов.

Заседанието е свикано от председателя Мартин Бусаров. Насрочено е на 21 декември. Този път ОИК ще разгледа жалба на съветничката от Партия на зелените Соня Ставрева. Тя настоява да бъдат прекратени предсрочно пълномощията на градоначалника Томов за неизпълнени решения, гласувани в ОбС, липса на план за развитие на Благоевград, който трябва да се одобри от съветниците, както и нарушения по член 44 от ЗМСМА.

На същото заседание членовете на ОИК трябва да гласуват и искането за детрониране на Соня Ставрева от ОбС. Припомняме, поисканата оставка бе коментирана на заседание на 10 декември. То бе внесено от съветника и лидер на ДСБ Калоян Ханджийски, който смята, че Соня Ставрева е в конфликт на интереси.

Ханджийски разкри, че Ставрева е управител на дружество, което е получило пари от Общината за публикуване на платени съобщения в сайтове, за които се сочи, че се управляват от нея. На следващото заседание на ОИК кметът Румен Томов трябва да представи документи за платената от хазната услуга.

Освен това е изпратено писмо до Търговския регистър, за да се установи фирменото състояние на Ставрева.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Бело поле -
    Томов пак да си е кмет.
  2. Обс -
    Що да се маха сега кво му е пие си ракията в кабинета прави се на кмет харчи парите на хората и му дреме на дедовия за града
  3. Възмутен -
    Като му видя мазната пиянска муцуна на полу-кмета ми се повдига.Махай се бе дразниш хората не разбра ли

Социално

новини благоевград facebook