Определиха благоевградски депутат като феномен в българската политика

17/11/2023 15:27 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Печетният председател на ДПС Ахмед Доган даде висока оценка на благоевградски депутат. Нарече го "феномен в българската политика".

Признанието е за Делян Пеевски, когото избирателите в Пиринско пращат няколко пъти в НС. "С неговата хиперактивност, комбинативност и медиаторски умения той успя да върне центъра на властта в българския парламент. И от най-обругавания се превърна в значим партньор за всички парламентарни групи.“ Това заявява почетният председател на ДПС Ахмед Доган в словото си към членовете на Централния съвет", съобщиха от пресцентъра на ДПС.

Доган посочва, че изненадващата оставка на Мустафа Карадайъ явно си има предистория и развитие. "В случая само искам да отбележа, че той има неоспорими заслуги за утвърждаването на ДПС. В него е вложена 30-годишна инвестиция, която, надявам се, да му помогне и в следващата страница на неговия живот“. отбелязва лидерът и подчерта, че не е допускал да се върне в оперативната политика. „Това за мен е екзистенциална тежест, която в определен смисъл обърква личното ми битие“, каза Доган.

„Връщам се не по своя воля, а по политическа необходимост. Неуместно е този факт да се свързва с геополитическите конфигурации на Балканите, Кавказ и Близкия изток. Не се възприемам и като самодостатъчен политически субект и визионер, който може да предначертае пътя ни към Шенген и постигането на средните европейски стандарти на живот“, посочва почетният председател.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook