Опряха пистолет в корема на момче от Благоевград

04/12/2020 15:34 0 Коментирай
Снимка МВР, архив Снимка: МВР, архив

Обвиниха 25-годишен благоевградчанин, опрял пистолет в корема на ученик пред заведение в Благоевград.

В. Б. първоначално заплашил с физическо ликвидиране 15-годишното момче пред сградата на Професионална гимназия по архитектура и геодезия в областния център.

Д. К. бил заедно със съученичката си Л. М. Покрай тях с колата си минал обвиняемия и изкрещял на ученика, че ще го размаже от бой, ако не внимава с приятелката му.

Няколко дни по-късно младежът бил на заведение със свои връстници. Говорил по телефона навън. Отново към него се приближил В. Б, но този път с пистолет. От изготвената по делото балистична експертиза е видно, че пистолетът е газов, представляващ неогнестрелно оръжие, изправен и годен да бъде използван по предназначение.

Ревнивецът извадил газовия си пистолет, заредил го пред ученика и опрял дулото на оръжието в областта на корема. Казал му да не се да не се занимава с Л. М. "Ще те разстрелям като куче още тук. Ще те гръмна, крещял благоевградчанинът.

По-късно същата вечер, Л. М. се обадила на съученика си  да се поинтересува как се чувства след случилото се. По това време до нея бил В.Б., който взел телефона на момичето и казал на Д. К., че „още утре щял да му изпрати мутри – пет коли, за да го отвлекат“.

За отправените от В.Б. закани с убийство спрямо ученика са били сигнализирани органите на реда. По случая е започнало разследване. Извършителят на престъпното деяние е бил привлечен към наказателна отговорност. С протокол за доброволно предаване обвиняемият е предал на полицейски служител пистолета си „Ekol Firat Compact”, ведно с патрони. 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook