Оспорват решение за увеличени тарифи в Синя зона

14/07/2024 14:29 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Общински съветници недоволстват от кметско предложение са вдигане тарифите в Синя зона. Не желаят платеното паркиране да е в събота, а също таксите да се събират до 18.00 часа, вместо до 17.00 часа. Предложението на петричкия кмет Димитър Бръчков ще се гласува на 18 юли в ОбС.

"Увеличението на таксите за за паркиране и престой от 1 лев на 1.50 лева за час е наказание за жителите. Община -Петрич се управлява некомпетентно", коментират част от местните народни избраници.

"Освен това, новото предложение, лично внесено от кмета Димитър Бръчков, предвижда таксуване на паркирането в събота, удължаване на часовете за таксуване до 18:00 часа, а също така и премахването на безплатния паркинг пред болницата в града. В предложението на кмета е включено и двойно увеличение за паркиране на живеещите в територията на „Синя зона” за лични автомобили", недоволстват опозиционерите в Общинския съвет.

Според тях, тези промени са напълно неприемливи и те ще гласуват против предложението на кмета Димитър Бръчков. На заседанието на комисията по "Бюджет, финанси, европроекти и местно самоуправление", служителят Кирил Стойков от Общинска администрация потвърди, че дейността на "Синя зона" в момента функционира на печалба и се самоиздържа. Именно поради тази причина, общинският съветник от опозицията Стоян Руйков пита резонно - защо трябва да се наказват петричани с допълнителна финансова тежест в тези тежки времена?

При организирана анкета от сдружение „Заедно за община Петрич“ на въпроса дали гражданите са съгласни със заплащането на "Синя зона" в съботните дни, близо 90 процента от анкетираните отговарят, че не желаят.

Опозиционните общински съветници твърдят, че Община Петрич разполага с един от най-големите бюджети в Югозападна България, което прави увеличението на таксите за "Синя зона" още по-неоправдано. Напълно против всякаква логика, паркингът пред болницата в града става платен, като само една трета от паркинга ще може да се използва от пациентите, заявиха противниците на кметстото решение.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook