Осъдиха адвокат за документно престъпление

11/12/2022 12:24 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Постановиха окончателна присъда спрямо адвокат за документно престъпление. Обвинението бе повдигнато по член 308 от Наказателния кодекс.

Наказанието е една година лишаване от свобода, но условно. Деянието на правозащитника Е. Й. бе разкрито от прокуратурата в Кюстендил, но делото се разгледа в Окръжен съд-Благоевград, тъй като местните магистрати си направиа самоотвод.

През 2014 година Е. Й. е съставил неистински официален документ с цел да бъде използван за удостоверяване на неверни обстоятелства.

На удостоверение за наследници бил придаден вид, че е издадено от кметството на кюстендилското село Жиленци, подписано от кмета, като в документа бил пропуснат действително съществуващ наследник на наследодателя.

Престъпното деяние било извършено с цел имотна облага – признаването на Ф. И. за единствен собственик на недвижим имот – нива от близо 6 декара. Адвокатът е имал е предходно административно административно наказание за съзнателно ползване на документ с невярно съдържание. Тогава е получил глоба.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook