Осъдиха дознателка от Благоевград

17/02/2021 15:29 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Приключи наказателният процес срещу отстранената разследващата полицайка Розалина Кьосева. Младата дознателка призна вина за четири престъпления по служба. Едното от тях е изнасяне на оперативна информация за нейния приятел затворник Владимир Бойчев, известен с прякора Боклука. Кьосева подписа споразумение с прокуратурата. Съдът в Благоевград й наложи 1 година и 6 месеца лишаване от свобода, но условно. Изпитателният срок е 3-годишен.

Припомняме, Розалина Кьосева е извършила документно престъпление и лично укривателство. По делото срещу нея показания дадоха 14 свидетели.

Дознателката е предупредила приятеля си Владимир Бойчев, че срещу него има Европейска заповед за екстрадиция в Гърция. В южната ни съседка Бойчев е осъден на 6 години затвор за пласиране на фалшива валута. Владимир Бойчев излежава присъда в Бобов дол за разпространение на наркотични вещества. В килията на Владимир намерили телефон, вероятно доставен от Кьосева. Тя водела активна телефонна комуникация и имала лични срещи с него, дори в затвора.

На 19 февруари 2018 година Бойчев бил задържан в Благоевград по приведено в изпълнение наказание „лишаване от свобода“ по друго дело срещу него в Специализирания наказателен съд. Под предлог, че като разследващ полицай извършва действия по досъдебни производства, както и такива, които нямат отношение към него, Розалина Кьосева няколкократно го посещавала в Следствения арест. По негова молба му предоставяла справки от информационните масиви на МВР за други лишени от свобода, които били изнудвани от Бойчев за пари.

Кьосева е събирала информация за служителите на затворите и членовете на семействата им и му я предоставяла, с цел да бъде използвана за заплашване и мотивиране да не извършват действия по служба спрямо него.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook