Осветлиха документ за аферата с парк "Бачиново" в Благоевград

22/04/2021 13:29 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Председателят на ОбС-Благоевград Андон Тодоров показа документ, с който инкогнито е дадена зелена светлина за строителство в парк "Бачиново".

Бившият кмет Костадин Паскалев е издал заповед за вписване на около 20 декара като зона за строителство, а не като площ за спортни съоръжения и отдих. Тази машинация е извършена без гласуване в тогавания Общински съвет, каза Тодоров. По този начин спорните декари са извадени от зеления пояс, който реално е от началото на село Бистрица до алеята при плажа.

Земята, коато искат да бетонират в любимия за благоевградчани парк, струва около 15 000 000 евро, обяви Андон Тодоров, като подчерта, че инвеститорът "Универсал Строй Консулт", в лицето на бившия червен съветник Георги Ганджов, ще строи затворения си мегакомплекс върху златен имот.

"Ще внеса документа, подписан от Костадин Паскалев по делото, което се води за спасяване на "Бачиново" от багерите на фирмата, която е близка и до отстранения преди дни бивш градоначалник Румен Томов, обяви парламентарният председател и изказа адмирации към екскмета Атанас Камбитов, който през 2014 година е стопирал строителните дейности в парка.

Същото сториха и през месец май миналата година настоящите общински съветници, които наложиха мораториум, но настоящата кметска управа и експертите в РИОСВ - Благоевград не се съобразяват с тези факти, а напротив одобравят изграждането на хотели, жилищни сгради, басейни, кортове и спа комплекс в "белите дробове" на Благоевград. Не се трогнаха и от няколоко протеста на гражданите по същия казус.

"Единствен директорът на Басейнова дирекция Момчил Пашов два пъти излезе с доклад, че такова строителство в парка е несъстоятелно и в нарушение на закона, коментира Андон Тодоров.

 

  

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook