Отчаяно търсят Ивана, проверяват училищен тормоз

25/02/2024 11:31 0 Коментирай
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

Разширяват периметъра при издирването на 17-годишната Ивана. Обхождат се населени места около Дупница и района на Кюстендил, информираха от полицията. Четвърти ден от ученичката няма следа, освен намереното яке при пътен възел "Байкал" на Е-79, за което вчера информирахме.

В днешната акция участват десетки доброволци. На терен са над 150 полицаи и жандармеристи, сочат от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Кюстендил. Междувременно кметът на Дупница Първан Дангов заяви пред медиите, че ще разпореди пълна проверка в училището на Ивана Георгиава. Някои от възпитаниците там са тормозели момичето, загатна Дангов. Непълнолетната си е тръгнала от часове на 22 февруари. Твърди се, че си оставила теблефона на една от учителките, но този факт все още не е изяснен от криминалистите.

В Районно управление – Дупница работи оперативен щаб, който координира действията на екипите, ръководи се от директора на Областна дирекция на МВР – Кюстендил старши комисар Светослав Григоров. Коментар за слечилото се направиха пред медиите родителите на Ивана.

"Дъщеря ни не ходи никъде без телефон. За да го остави в раницата и да си тръгне от училище преди последния час, сигурно е била много бясна. Купила си е парацетамол, защото беше настинала и са й направили забележка да не пие хапчета, вероятно някой учител." Това разказва Мария Георгиева.

Момичето си е тръгнало преди да приключи последният час, като оставило раницата си и в нея мобилния телефон и казало, че майка й ще дойде по-късно да й прибере багажа, твърдят родителите. "Благодарни сме на хората, които не спират да я търсят, молим се на Господ да я намерят жива и здрава. Предполагаме, че е много изплашена", допълват родителите. Казват, че момичето е имало проблеми със съучениците си. Било е с дълга коса, но се наложило да се подстриже, но засега отказват да обяснят каква е била причината. Обичала да се разхожда из града, но нямала приятели. Към 12 ч. в четвъртък класната се обадила на майката, за да й каже, че Ивана си е тръгнала. По това време пък, ученичката е поискала телефон от непозната жена пред Военна болница, и е позвънила на майка си. "Тогава говорех, но след това върнах обаждане на този номер, но никой не ми вдигна", каза майката пред 24 часа.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook