Отстранен за корупционни схеми кмет напъва пак за власт

27/08/2023 11:48 3 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

ДПС провежда предварителни избори на 3 септември. По този начин централното ръководство ще отсее многото кандидати, издигнати за местни управници. Вътрешните избори са в четири села край Якоруда - Черна Места, Конарско, Бел камен и Бунцево. Преди да бъдат утвърдени кандидатите ще се явяват и на събеседване в централата на ДПС.

Сред борещите се нов нов мандат е сваленият предсрочно за корупционни схеми кмет на село Конарско Ахмед Ахмед, известен като Пачката. Издигнат е и съпартиецът му Аки Манзурски. Пачката прави всичко възможно отново да оглави Конарско, заявиха за Еновина негови съпартийци. След множество сигнали бе доказано, че докато е кметувал е развивал семейната фирма "Диамант Рубин" чрез пълномощно, издадено от благоевградския нотариус Мила Коновска. Ахмед Ахмед се прочу и с контрабанда на дървен материал, с незаконна дъскорезница. Наказан бе за конфликт на интереси. Преди дни обаче той спечели дело в Административен съд-Благоевград. Оспори решението на Общинската избирателна комисия в Якоруда за прекратения предсрочно мандат. Дори трябва да платят разноските по администравното дело в размер на 800 лева. Решението обаче подлежи на обжалване от ОИК пред ВАС. Пачката бе заловен през месец март с крадена дървесина в дъскорезница край село Бел камен. Обект на проверката бе и цех за пелети. Миналата година Пачката бе хванат в камион нелегални трупи. Той престоя в ареста само три денонощия и бе освободен.

За поста в село Бел камен напъва досегашният Муса Салих Дурльов, който е нежелан за много от избирателите. Той е известен с периодичните смени на партии. Издиган е от ГЕРБ и БЗНС през годините, но сега е от ДПС. Алтернатива на Дурльов е Юсуф Вакльов. Ресим Хюсеин Абдула е издигнат за управник на село Бунцево. Там за пореден управленски мандат се бори и Джемиле Карафеиз. Тя е от така нареченото старо статукво в региона. Направи си къща за гости по проект. Погнаха я данъчни, но хотелът се води на емто на една от дъшерите й.

Както подробно информирахме, в Якоруда претендентите за властта са много. Номинирани са 8 кандидати за кметския пост. За редовен мандат кандидатства временният управник в Якоруда Беди Осман, която наследи самоубилия се преди месеци Нуредин Кафелов. Кандидат-кмет е и настоящият председател на ОбС Вайдин Мисанков, който е младежки лидер на ДПС, а също и преподавател по философия в местното училище.

За изборите на 29 октомври са издигнати кандидатурите на Ибрахим Карафеиз - досегашен секретар в Общината. Любопитна е номинацията на Мехмед Вакльов. Той е председател на ДПС в Благоевград, а също и общински съветник в областния център. За кметския стол се борят още Сюлейман Джунев - служител в администрацията на Якоруда, колегата му Сайфедин Джурин, Ридван Ходжов и активистът на ДПС Лютви Хаджиалиш.

Напиши коментар

Коментари

  1. До Ревански -
    Якоруда не ви иска Беди и Карафеиз и ни е срам от вас. Вие се провалихте. Нищо не постигнахте за този град и община. Доста години ви търпяхме, и разбрахме че не ставате за управляващи. Трябват нови хора с чисто минало, честни и образовани, които да се разграничат от това СТАТУКВО, и да ви освободят всички. Тези нови лица са Мехмед Вакльов и екипа който той ще представи.В тях е надеждата Якоруда и селата да започнат да се развиват и печелят проекти , както в Белица. Промяната идва. Подкрепете ги. Оставете страха и заплахите, които ви внушават. Те са минало. Победата е близо. Досега като ви управляваха само якорудчани, какво- НИЩО, ограбиха ви, прогониха ви, заплашваха ви, отмъщават ви, фалираха общината и закопаха града. Мехмед Вакльов е правилният избор.
  2. Мердие Осман -
    Тези на снимката всички са за затвора. Мафията си има глупаво и страхливо племе. Отворете си очите и ги изметете. Стига вече страх, те са история и минало. Якоруда ще има нов кмет- Мехмед Вакльов. Той ще дойде с нови млади и чисти лица. Повярвайте му и го подкрепете. Като ви управляваха Мохарем Осмен, Найла Връгова, Кафела и какво НИЩО, ПЪЛЕН ПРОВАЛ, ОКРАДОХА ВИ, ИЗГОНИХА ВИ, ЖИВЕЕХТЕ В СТРАХ И ПРЕСЛЕДВАНЕ И ОТМЪЩЕНИЕ.
  3. Беди Осман -
    Аз бутам напред Сайфединчо, за ме остави на работа , но аз ще го командвам. Кокала ми е благ, общината ми е бащиния и ми се полага. Така вика мачка Биляна и Уснинко. Па Цръния е за мене, и Пачката е с мене и Джама. Абе все крадлив отбор сме.

Социално

новини благоевград facebook