Пестеливо даряват пари за кюстендилския зоопарк

10/07/2023 16:01 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Извършва се ремонт в кюстендилския зоопарк със средства от общинския бюджет. Втора година той не работи. Не се събират и такси от посетителите.

Продължава дарителската кампания за зоопарка. Кюстендилци обаче трудно откликват с парични постъпления. По сметката има едва около 300 лева, отчетоха от Общината. Зоопаркът затвори в началото на юни 2021 година поради липса на лиценз, който бе изтекъл. Ще заработи отново, когато се изпълни проект за около 3 милиона лева.

Към момента в създадения през 1962 година парк има лъв, вълк, 10 виетнамски прасета, 2 двойки пауни, енот, две маймуни, пони, гълъби. "На този етап, преди ремонта, не можем да си позволим нови животни. Сред това можем да разменим с други зоопаркове. Лъвът ни е на над 25-годишна възраст. Смело мога да заявя, че няма никъде толкова годишен лъв, в такова добро здравословно състояние. Ако беше сред природата- щеше да е загинал вече. Мечката също не си знае годините. Видяхме експерти и фондации от различни места- никой не може да определи. Вече е сляпа, но продължава да живее добре", обяви на пресконференция Петър Велков.

Той коментира и болната тема с9 бездомните кучета в Кюстендил. Наскоро е направено преброяване и съгласно данните, в града има около 500 кучета, в ромския квартал са около 400. Велков посочи, че издръжката на кучешкия прию, където има 100 животни, миналата година е била в размер на 136 575 лева.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook