Петър Чорев нарисува най-хубавите моми в Разложко и исторически личности

08/03/2021 18:08 0 Коментирай
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Младият творец от Разложко Петър Чорев представи първата си самостоятелна изложба. Младежът, който живее в село Елешница, не спира да вълнува и радва публиката с таланта си.

Изложбата си той нарече "Вдъхновение" В Историческия музей в Разлог са подредени негови картини, в които е пресъздал героичните образи от историята на неговия роден край и България, вдъхновен от съвременната хубост на жените от Разложкия край. Чрез една от най-трудните техники-акварел, Петър Чорев е увековечил любими исторически образи и красиви българки.

Преди време той възкреси в скалния масив над село Елешница Свети Георги. Скалната икона се превърна в емблема на селото. Направи също така паметна плоча на героите, загинали за свободата на Елешница през Балканската война. Има намерение да направи и огромна икона на Света Варвара, за която има сведения, че е от Елешница.

Петър Чорев е роден през 1989 година. Рисува от 5-годишен. Завършил е „Дърворезба“ в Банско и Педагогика на обучението по изобразително изкуство в ЮЗУ „ Неофит Рилски“- Благоевград.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook