Плащат на уволнен главен архитект 13 620 лева

25/06/2021 16:00 1 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Уволнен дисциплинарно главен архитект спечели второ дело. Административен съд-Благоевград го връща на работа. Владимир Митрев трябва да получи обезщетение в размер на 13 620 лева, е решението по заведения административен процес.

Припомняме, Владимир Митрев от Петрич атакува в съда заповедта за уволение, подписана от кмета Димитър Бръчков. Според АС Митрев е уволнен, без да е изслушан и без да са му снети обяснения, което е достатъчно основание за отмяна на уволнението.

Причината за отстраняването на главния архитект от петричкия градоначалник е издаден незаконосъобразен документ – удостоверение за търпимост на масивна сграда, без да е приложена декларация за периода на извършване на строежа. По това време обаче Владимир Митрев не е бил в трудови отношения с Община-Петрич, тъй като преди това е бил уволнен за пъри път. Митрев се върнал на работа след решение на ВАС, което е от 7 януари 2020 година.

Кметът Димитър Бръчков има възможност да обжалва решението на АС-Благоевград пред върховните магистрати в 14-дневен срок.

Напиши коментар

Коментари

  1. Божидар -
    И сега какво.Поредната простотия на Бръчков.Него го осъждат а НИЕ ПЛАЩАМЕ глобите.И ТОВА НЕ Е ПЪРВИЯ СЛУЧАИ В КОИТО СЪДА ОСЪЖДА Общината ВЕЗИРАм БРЪЧКОВ.ОООООСТАААВКАА .

Социално

новини благоевград facebook