Решиха за граничните пунктове Илинден и Кулата

25/06/2021 15:31 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Гръцкото министерство на външните работи обеща да реши проблемите със затворения от година ГКПП-Илинден.

На границата с южната ни съседка ще се облекчи преминаването на леки автомобили и туристи. Това ще стане от 1 юли, каза областният управител в Благоевград николай Шушков.

"Това е един голям успех на нашата дипломация, която от затварянето на пункта Илинден-Ексохи до вчера, работи активно по този проблем. За взимането на това решение, несъмнено е помогнала и срещата, проведена миналата седмица в Гърция, с областните управители на Драма и Кавала", подчерта Шушков.

„Официалното решение на гръцкото правителство очакваме днес, за да се уточним, какъв ще бъде режимът на преминаване. От българска страна уверявам, че имаме пълна готовност, разполагаме с всички екипи на контролните органи, които да работят на 24-часов режим“ – уточни областният управител, според когото, така ще се намали напрежението в обществото по тази тема", заяви Николай Шушков.

Междувременно стана ясно, че гръцката страна е уведомила българската, че от 1 юли, на Граничния пункт „Кулата-Промахон“ ще бъдат увеличени гръцките гранични полицаи с около 20 човека, което означава, че преминаването на автомобилите ще става значително по-бързо.

Щ се отвори ГКПП Богородица – Евзони, между Гърция и Македония, през който ще бъдат насочени голяма част от автомобилите, което нормализира Трафика през Кулата.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook