Подкрепиха протестърите в Благоевград

19/10/2020 18:24 0 Коментирай

Разпитаха пред съда в Благоевград свидетели на атаката с яйца срещу председателя на НС Цвета Караянчева и офиса на ГЕРБ.

Пред магистратите те пресъздадоха разнопосочни картини от действията на протестърите, които най-актимно искат оставките на премиера Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев. Показанията им обаче не бяха дастатъчи в днешното заседание на Районен съд-Благоевград и делото по Указа за борба с дребното хулиганство бе отложено за 29 октомври.

Подсъдими са общинският съветник Калоян Ханджийски, който е и лидер на ДСБ, Спас Митев и Владислав Христов. В същото време под прозорците на Темида подкрепящи ги благоевградчани със знамена скандираха "мафия" и "оставка".

"Явна е политическата поръчка. Иначе няма причина да бъдем преслбедвани от закона, тъй като изразяваме свободното си право на протест", коментира Калоян Ханджийски. Той вече спечели едно подобно дело в София, след като бе задържан на 22 септември по време на митинг.

Припомняме, най-активните протестъри в Благоевград бяха нарочени за хулигани на 29 септември, когато посрещнаха с цинкови кофи, метли и яйца парламентарния шеф Караянчева и активисти на ГЕРБ на площад "Георги Измирлиев". Веднага последва изявление на Караянчева пред медиите, че протестиращите са действали като терористи.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook