Подпомагат бармани, детски учители и земеделци

28/11/2020 12:18 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Социалното министерство утвърди със заповед кои работници и служители могат да получат компенсации заради затварянето на местоработата им. Кандидатстването започва от началото на следващата седмица.

24 лева на ден ще получат заетите в барове, кафенета, езикови и образователни центрове. Компенсации ще може да получи и персоналът на детски градини и ясли.

Желаещите трябва да предоставят на работодателя писмена декларация по образец, в която посочват периода за ползване на неплатен отпуск и банковата си сметка, по която да се изплащат компенсациите. Работодателят или упълномощен негов представител ще подава в дирекция "Бюро по труда" по месторабота документи за изплащане на компенсациите. Документите ще се разглеждат в срок от 10 работни дни след получаването им.

Вицепремиерът Томислав Дончев обяви, че в понеделник ще бъде обявена още една мярка в подкрепа на бизнеса на стойност 170 000 000 лева.

"Продължаваме да подпомагаме българските производители", написа във Фейсбук премиерът Бойко Борисов.

"Държавен фонд „Земеделие“ изплати 72,4 милиона лева на над 11 500 земеделски стопани за намален акциз на газьола. Общият бюджет на програмата е 84 милиона лева, а вторият транш от сумата стопаните ще получат в началото на следващата година. Помощта се предоставя под формата на намаление на акцизната ставка на газьола, който се използва в селскостопанско производство в секторите „Растениевъдство“ и „Животновъдство“.

Ценим високо усилията на трудещите се в тази сфера и ще продължим да им помагаме", пише още Борисов.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook