Полицаи и прокурори влязоха в ТЕЦ-Бобов дол

25/09/2020 16:26 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Прокуратурата се самосезира по публикации в медиите за горене на боклуци.

Въпреки забраната и обещанието от страна на собствениците на ТЕЦ - Бобов дол, изгарянето на опасни отпадъци продължава, разкри преди медия в Италия, а хората на енергийния бос Христо Ковачки се заканиха да съдят автора на публикацията.

Възложена е съвместна проверка на полицията в Кюстендил и РИОСВ - София, инхормираха от прокуратурата. При извършен обход на територията на производствената площадка на ТЕЦ-а в Бобов дол не е установено наличие на отпадъци. Не е установено и изгаряне на отпадъци.

В деня на проверката е извършен обход и на площадката на "Хийт Енерджи", в непосредствена близост до ТЕЦ-а, на която са съхранени неопасни отпадъци, приети за изгаряне.

За неспазване на принудителна административна мярка, наложена със заповед от 3 юли, а именно: да се извърши екологосъобразно третиране на неопасни отпадъци, собственост на ТЕЦ "Бобов дол" ЕАД , с общо количество 995,16 тона и намиращи се на площадка на "Хийт Енерджи" ООД, на дружеството е съставен акт за установяване на административно нарушение.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook