"Полицай Николов" заплаши баба с убийство и измъкна 3000 лева

04/02/2020 15:25 0 Коментирай

Обвиниха 29-годишен, представял се за полицейски инспектор Веселин Николов.

Георги И. получил чрез заплахи за живота пари и накити от възрастна петричанка. Заявил, че действа по разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров.

Младият мъж изпълвявал функциите на куриер в група телефонни измами.

Свързал се по телефона с 89-годишната жена в Петрич, където пристигнал да вземе от нея 3000 лева, златен пръстен и златен медальон. 

М. Л. била разигравана часове по телефона. Първоначално "Полицай Николов" съобщил, че измамници обикалят около дома й. Посъветвал бабата да скрие парите и ценностите в хладилника.

Запитана от Георги дали иска нейни близки да присъстват по време на разговорите им, пострадалата заявила, че не желае да ги притеснява. Наред с това мъжът заявил, че от БТВ и Нова телевизия правят репортаж по залавянето на измамниците и й оставил телефон за връзка.

Въведената в заблуждение жена незабавно изпълнила дадените й указания, като сложила в камерата на хладилника парите и медальон с верижка.

Последвало редуване на обажданията - от мъж, заплашващ я с убийство и друг, представящ се за служител в МВР. Последният я успокоил, че къщата й е обградена от полицаи и не трябва да се страхува. Убедена, че съдейства за залавянето на престъпниците жената оставила исканата от нея парична сума и златни накити първоначално в кошче за боклук до ресторант „Яворите“. След това била накарана да ги пренесе на друго място - под метален контейнер на улица „Братя Миладинови“.

След като е разбрала, че била измамена, пострадалата жена уведомила органите на петричката полиция.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook