Общински спецове спечелиха конкурси, конкуренти обжалват

04/02/2020 16:27 0 Коментирай

Бившият зам.-кмет Иво Николов очаквано спечели конкурс за шеф на "Местни данъци и такси" в Благоевград.

Николов, който бе сред най-преданите в екипа на ексградоначалника Атанас Камбитов, бе назначен от новия кметски екип на поста. Заради законово изискване бе обявен конкурс за длъжността месеци по-късно. Днес от Общината обявиха, че Иво Николов се е представил много добре.

Отлично се е представил на препитването Костадин Шумантов, който е начело на дирекция "Финансова политика". Шумантов бе сред финансовите спецове в екипа на бившия градоначалник Костадин Паскалев. Настоящият кмет Румен Томов му гласува доверие го върна отново в Общината.

Официално главен секретар в кметството е юристът Мария Стойнева. Тя зае поста на пенсионираната София Янчева, след като напусна банката в Общинския съвет. На провелия се конкурс, месец след настаняването в кабинета на главния секретар, Стойнева се яви на конкурса и го спечели с отличие. На второ и трето място останаха Ивайло Велков и Светлана Узунова.

Ивайло Велков, който е досегашен секретар в Кочериново, предприема действия по атакуване на конкурса и избора на социалистката Мария Стойнева.

Дирекция “Планиране на инвестиционната дейност, строителство и екология” оглави Венелин Трошанов.

Начело на “Правно-нормативно обслужване и обществени поръчки” е Станислава Иванова. Тя победи с няколко точки кандидатствалия за длъжността Стоян Христов, който бе за кратко зам.-областен управител в Благоевград по време на служебния кабинет на Орешарски.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook