Полицейски шеф кара дерегистрирана кола

28/07/2020 18:24 0 Коментирай

Автомобилът на началника на полицията в Кресна е дерегистриран. В продължение на една година колата на Стоичко Калаузки е бил без застраховка.

Случаят е особено скандален, защото висш полицейски служител, който е призван да следи именно за такива нарушения, се оказа неизряден, коментираха служители от централата на МВР. Началникът на полицеския участък Калаузки е хванат по време на масова акция на Пътна полиция да управлява личния си автомобил без "Гражданска отговорност". Нарушенията са две. Едното е управление на МПС без гражданска отговорност, а второто е управление на дерегистриран автомобил, пише Скандал. Второто е престъпление, когато е умишлено, обясниха юристи. Според тях в случая няма как да не е умишлено, защото Калаузки много добре знае, че когато не се плаща гражданска отговорност, автомобилът се дерегистрира. Въпросът е ще има ли последици за полицейския служител или случаят ще се потули. Не е ясно дали е повдигнато обвинение или полицаите над закона.

През месец май жители на Кресна сигнализираха за безпардонно поведение на началника Стоичко Калаузки. Откакто е на тази длъжност, същият редовно паркирал личният си автомобил на забранени за паркиране участъци /видно от снимките/. Срещу показните действия на Калаузки никой от патрулите не смеел да вземе мерки, като му състави АУАН за извършено нарушение на ЗДвП, тъй като се притеснявали от реваншизъм.

Калаузки беше командирован на този пост в началото на годината, по наказание, за срок от една година, от длъжността началник на звено „Миграция”-Благоевград. До внезапната рокада се е стигнало след приключени вътрешни проверки срещу Калаузки.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook