Пореден гаф на щаба за заболели пациенти

23/04/2020 13:25 0 Коментирай

Националният оперативен щаб подведе с неточна информация тази сутрин. Венцислав Мутафчийски съобщи, че в Дупница е заразено 3-годишно дете.

Оказа се обаче, че става въпрос за 38-годишен мъж в дупнишката болница, съобщиха от РЗИ-Кюстендил.

Дете в Дупница не е настанено в болница, категорични са здравните власти. Това е пореден гаф на щаба и на Мутафчийски. Само преди три дни бе поднесена неточна информация за заболели в Кюстендил и се наложи губернаторът Виктор Янев да опровергае пред съгражданите си, че няма огнище на коронавирус в шивашка фирма в града.

В общинската болница в Дупница има трима пациенти с положителни проби. Единият е мъжът от Големо село, който вече е известен и се лекува от дни. Последните два случая са на мъж от Ресилово, който е установен при тестването на служителите на ТЕЦ „Бобов дол“, след като бе диагностициран мъжът от Големо село, съобщиха дупнишки медии. Втората проба е на жена от Смочево, която е била лекувана за друго заболяване в столичната болница „Св. Иван Рилски“, където има огнище на коронавирус.

Положителна проба е дал и мъж от Бараково, който е установен в благоевградската болница, но към момента се лекува в дома си.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook