Пореден кадрови скандал в Община - Благоевград

20/01/2021 14:37 0 Коментирай

Кметският екип в Благоевград влезе в нов кадрови скандал. Изненадващо заместникът на заболелия кмет Румен Томов - Ясен Попвасилев, иска главите на управителите на общинските дружества "Паркинги и гаражи" и на "Пазари".

Без настоящите Васил Атанасов и Юрий Воев да са отстранени от принципала - ОбС-Благоевград, Попвасилев е предложил и нови шефове. И двамата са от актива на ГЕРБ-Благоевград.

На мястото на Атанасов в "Паркинги и гаражи" се предлага лидерът на земеделците в града Венцислав Кавазов. За управител на "Пазари" изборът на екипа "Томов", е социалистът Радой Радев.

От ОбС коментираха кадровата рокада като абсурдна. Съгласно новите текстове в ЗМСМА, управителите на общински дружества от година време се назначават само с конкурс. Такъв обаче не е обявен, което прави кадровата смяна незаконна.

Предложенията за новите шефове са входирани днес в Общинския съвет и веднага породиха гневни упреци и коментари за непознаване на материята и погазване на закона. 

Радой Валентинов Радев е активист на БСП в града. Той беше в листата на партията за ОбС на провелите се през 2019 година избори за местна власт. Ванцислав Кавазов е общински ръководител на БЗНС.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook