Втора серия на нелегално ваксиниране в Сандански

19/01/2021 18:43 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Ваксинираните в нарушение на изготвения план съветници от Сандански и служители в Общината, ще получат втора доза. Реимунизацията на парламентарния шеф Николай Шаламандов, негови колеги от ГЕРБ и ВМРО, както и на още 20 общинари, ще се състои, обяви здравният министър Костадин Ангелов. Той подчерта, че въпреки направеното нарушение в началото на януари, те ще получат ваксина, за да не се нарушава имунизационния ефект срещу Ковид-19.

Ангелов призна пред медиите, че в Сандански и в София са ваксинирани служители, които не попадат в първата фаза на плана, който включваше само лекари, медицински сестри и санитари от първа линия. Предстои директорите на съответните лечеббни заведения да бъдат наказани.

Както вече информирахме, в РЗИ-Благоевград са получени 200 ваксини за реимунизация на медиците. Те са разпределени в болниците в Благоевград, Сандански, Петрич, Гоце Делчев и Разлог.

Междувременно съставът на болницата в Сандански излезе с призив да не се уволнява директорът Илия Тонев. В негова защита се обявиха кметовете на Сандански, Петрич, Кресна и Струмяни.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook