Поредно осъждане на криминалист от Благоевград

02/12/2020 17:05 0 Коментирай

Съдът призна за виновен отстранен от полицията в Благоевград криминалист за незаконно оръжие и боеприпаси. Осъден бе и неговият баща.

Полицейският служител Стефан Филипов няма да лежи в затвора. Наказаха го с 2 години условно лишаване от свобода. Баща му Й. Филипов също получи условна присъда от 1 година.

Двамата бяха наказани за открити пистолети, пушки и патрони преди близо четири години. 7-годишният Филипов незаконно държал във вила в село Лешко ловна пушка „ИЖ-28 МА“ и боеприпаси за огнестрелно оръжие.

В жилището на сина му Стефан в квартал "Запад" бяха намерени различни видове патрони. Сред тях имало бойни за пистолети „ПСМ“, „ТТ“, за автомат „Калашников“ и флоберкови. Боеприпасите били придобити от него и до 2016 година държани в нарушение на Закона за оръжията, боеприпасите, взривните и пиротехническите изделия. Към датата на инкриминираното деяние подсъдимият Стефан Филипов бе действащ криминалист.

Той бе осъден преди време и за участие в група за проституция, заедно с благоевградския сводник Марто Дебелия и началника в полицията Петър Кънев. В затвора обаче е само Мартин Филипов, пласирал жриците на любовта срещу солидно заплащане.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook