Пратиха в затвора благоевградски рецидивист

17/02/2023 15:08 0 Коментирай

Осъдиха побойници, нанесли телесни увреждания на благоевградчанин. Те пребили благоевградчанин с особена жестокост пред Югозападния университет в града. Подсъдимият Димитър Иванов, който е с обремененото съдебно минало, е лишен от свобода за 5 години и 6 месеца при строг режим на изтърпяване.

На неговия син Радослав Иванов е наложено наказание от 1 година лишаване от свобода, но условно. Съучастникът му, негов брат - Адриян Иванов, също е с условна присъда от 8 месеца.

Пострадалият Ивайло Донев депозирал жалба в полицията преди две години за причинени материални щети по автомобила му от страна на Р. И. Това станало повод за влошаване на отношенията помежду им. Радослав Иванов му предложил да се видят в района на Първи учебен корпус на университета. Там между тях възникнал словесен спор, свързан с неуредените финансови отношения.

Обвиняемият Радослав блъснал Ивайло на земята. Той успял да напусне местопроизшествието, но бил проследен. Не след дълго бил пресрещнат и нападнат повнорно. Свидетели на побоя подали сигнал на телефон за спешни случаи 112. На място пристигнали полицейски служители и медицински екип, който транспортирал пострадалия от побоя Ивайло в благоевградската болница.

Присъдата на Районен съд - Благоевград може да бъде обжалвана и протестирана в законоустановения срок.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook