Избраха надзорник за новия мост край Благоевград

16/02/2023 17:42 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Обявиха резултатите от обществена поръчка на АПИ за осъществянване на надзор при строителството на затворения мост край Благоевград, свързващ шест села и Промишената зона. Стойността е 254 000 лева.

Столичното обединение "Надзор юг" ДЗЗД е класирано на първо място с комплексна оценка от 90,26 точки. В него участват фирмите "Пътконсулт 2000" и "Контпас". На второ място е софийската фирма „Пи Ес консулт”, а други 6 дружества са отстранени от участие от обществената поръчка с предмет „Изготвяне на комплексен доклад за оценка на съответствието с основните изисквания към строежите и технически контрол по част „Конструктивна” и упражняване на строителен надзор по време на строителството на моста при село Покровник.

Преди изграждането на моста, се направи изградено допълнително техническо съоръжение за преместване на инженерните комуникации. 

"След като има избран строителен надзорник, това, което предстои, е да стартира процесът за издаване на строителното разрешение. Това включва съгласувателни процедури с Басейнова дирекция, РИОСВ, тоест задължителната процедура по документалната част преди същинското строителство, за което има изготвено проектно предложение”, заяви директорът на Областно пътно управление – Благоевград Иван Кунев, struma.bg. Междувременно от АПИ уверяват, че това няма да доведе до удължаване на общия срок за изпълнение на договора за строителство, който е 300 дни от издаването на разрешението за строеж. За да може работата да започне колкото се може по-скоро, за изграждането на основното и на допълнителното съоръжение ще бъде поискано частично разрешение за строеж по чл. 148, ал. 6 от Закона за устройство на територията. Издаването на частично разрешение за строеж е възможно да бъде реализирано до 40 дни, обясниха от пътната агенция.

Припомняме, мостът към Покровник рухна преди година. Благоевградчани излизаха два пъти на протуст заради затварянето му и въведения обиколен маршруш, който е с около 10-15 километра по-дълъг. Фирмата, която ще го строи - "Грома Холд" има подписан договор, но изграждането не е стартирало все още.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook