Празнична седмица в Петрич

30/04/2024 09:09 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Празникът на Петрич е цяла седмица. Тържествата започнаха снощи и продължават до 6 май, информираха от Общината.

За петричани и хората от региона са подготвени културни и спортни програми. С решение на Общинския съвет от 15 април 1994 година празникът на Петрич се отбелязва в деня на църковния празник на Свети Георги.

Започна "Южни слънца" - традиционният международен конкурс, който тази година събра 1200 деца от различни краища на страната и чужбина. Съорганизатори са от образователното министерство.

На 1 май от 11.00 часа възпитаниците на Професионалната гимназия по икономика и туризъм „Асен Златаров“ ще представят „Парад на професиите и знанието“ на градския площад.

На 2 май е организиран спортен празник с децата от детските градини. Началото е в 10.00 часа и ще бъде на спортния терен на Профилирана гимназия „Пейо Яворов“.

На 4 май е любимият на петричани турнир по ловна стрелба за купата на община Петрич и турнир по тенис на маса. В 11.00 часа ще бъде началото на празничния концерт „Червен, шарен Великден“ и благотворителен базар на Центъра за подкрепа за личностно развитие към Общински детски комплекс – Петрич. Денят ще приключи със закриване на турнир по мини футбол за купата на община Петрич.

На 5 май в 11.00 часа ге концертът на „Сгушена звездица“ – „Великденски камбани“. Ще има също така народни борби, а в 20:00 часа ще започне празничният концерт „Петрич – моят град“.

На 6 май е празничната литургия за здраве и благоденствие в петричкия храм „Свети Георги“. Предсто5и пресъздаване на традиции и обичаи свързани с Гергьовден. Ще почетат и българския военен мемориал. На площада ще има веселие с участието на Володя Стоянов, Бояна Карпатова и оркестър „Щуро маке“. В него ще участват още и възпитаниците на Фолклорна формация „Хераклея“, Общински детски комплекс и Народното читалище.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook