Предадоха Каплата на съд

03/03/2021 17:24 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Васил Капланов - Каплата, застава пред магистратите по дело за нелегални боеприпаси. Районната прокуратура в Дупница внесе обвинителния акт. Миналото лято Капланов, който е бивш гард на Галеви, бе задържан показно за кратко, след като в дома му намериха патрони, за които не предоставил документи за произход.

Това стана дни след изчезването на дупничани Янек Миланов, кйто последно общувал с Каплата. Тогава съдът го освободи под домашен арест. Последва второ задържане на Васил Капланов. Това обвинение е за заплахи към съгражданина му Димитър Недев, който коментирал в социалната мрежа случаят с Янек Миланов.

Междувременно бе задържан и синът му заради увреден автомобил на Янек Миланов. Младежът също е на свобода.

Както е известно Янек изчезна безследно на 31 юли. Тогава той се качил в колата му, за да изгладят проблем, свързан със съпругата Петя Николова, която преди време е измала отношения с Миланов.

 43-годишният се издирваше няколко пъти с кучета, конна полиция, а на място в Дупница беше главният прокурор Иван Гешев. Последната акция беше в началото на седмицата. Полицаи влязоха в жилището на Янек през балкона с пожарникарска стълба. Не се съобщава до момента какво са търсили и намерили по време на обиска.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook