Погнаха собственици на кучета в Гоцеделчевско

03/03/2021 14:49 0 Коментирай

Предпиеха мерки за намаляване на безстопанствените кучета и установяване на траен контрол върху тяхната популация в Гоце Делчев и селата в общината. Кметът Владимир Москов издаде заповед за незабавна регистрация на всички домашни любимци. Според администрацията, така ще намалеят и рисковете от разпространението на заболявания, пренасяни от кучета, увеличаване на информираността, отговорността и активността на гражданите при отглеждане на домашни кучета.

Срокът за регистриране по член 14 от Закона за ветеринарномедицинската дейност и съответно заплащане на данъци и такси е до 31 март, информираха от кабинета на градоначалника.

Ако заповедта на Москов не бъде спазена, започват проверки и налагане на административни наказания и издаване на финасови санкции.

Действията се предриемат заради зачестилите случаи на изоставяне на кучета на територията на общината, както и това че, собствениците не изпълняват своите задължения при отглеждане на домашни любимци. Масово гоцеделчевци не ги предоставят на регистриран ветеринарен лекар за медицинско обслужване, не ги регистрират в общинска администрация, не спазват своите задължения за заплащане на такса за притежаване на куче.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook