Предадоха на прокурор ромите от масовия бой в Разлог

21/05/2021 17:29 0 Коментирай

Районен съд-Разлог прекрати делата по Указа за борба с дребното хулиганство срещу участниците в масовия бой, станал преди седмица.

Вместо да се наложат административни наказания, магистратите решиха да пратят преписките в прокуратурата за образуване на наказателни производства за престъпления от общ характер. Разпитани бяха 10-ма свидетели. Изслушаха експертиза на вещо лице за нанесените телесни травми на млад мъж от Разлог, бит от роми заради шамар на детето на един от тях.

Определението бе постановено след 5-6 часа заседание днес. То е окончателно и неподлежи на обжалване. Още преди заседанието пред съда се събраха недоволни граждани на втори поред протест. Полицията и жандармерията обаче не ги допуснаха до сградата. В 10.00 часа пред съда застанаха бащата на ударено 10-годишно момче пред заведението - Валентин Симеонов, по-големият син Сергей, както и чичото на децата Марин Симеонов. Има още двама съучастници.

Валентин и Марин са пребили разложанин, направил забележка на момчето, което искало да отвори фризер със сладолед. Младият мъж е получил хематоми и наранявания по гллавата. Вече е на домашно лечение. По делото са събрани гласни доказателства и са допуснати експертизи на пострадалите в боя. Ще има и разпознаване на извършителите в съдебната зала.

Както вече информирахме, преди шест дни хората в Разлог излязоха на протест пред съдебната сграда. Повече от 100 души поискаха справедливост. Бързо обаче пристигнаха полицаи от Благоевград и жандармеристи. Освен пред съда, те се базираха и в ромската махала, за да няма сблъсъци и саморазправа. Съпругата на задържания Валентин Симеонов - Адрияна, обяви, че 10-годишният им син не е хулиганствал в заведението, а бил ударен от младеж. Тя твърди, че момчето не е къртило фризер пред бара на ДНА, а е играло на канадска борба с други от махалата. Двама мъже са дошли и са започнали да ги псуват и да дърпат децата, ударили са шамар на нейния син.

Свидетел на боя в заведението станал и общинският съветник в града Радко Тумбев.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook