Предават хартия и желязо за подпомагане на Венци

23/07/2022 12:36 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Организират поредица от благотворителни инициативи в помощ на болен.

Венци Благоев Венциславов има спешна нужда от средства за лечение в болница в Турция. Акцията е съгражданите му в Симитли.

Разкриването се пунктове за събиране на хартия, излязли от употреба електроуреди и старо желязо. Ще се извършва по график в Симитли и останалите населени места.

В следващия вторник пунктове ще приемат отпадъците Железница, Градево и Осеново. В сряда са в Крупник и Полена. На 28 юли кампанията е в Черниче и Полето. В петък даряват в Брежани и Симитли.

Пунктовете за предаване на хартия и желязо и ненужни елктроуреди ще са пред кметствата и ще бъдат отворени от 18.00 часа.

В помощ на Венци ще бъде организиран и благотворителен футболен турнир, който ще се проведе на 30 юли. На 24 юли е благотоврителният концерт в Симитли, с участието на Борис Дали и Иван Дяков.

През месец април 2020 година Венци претърпява тежка катастрофа с мотор, в следствие на която гръбначният му стълб е счупен. Следват множество рехабилитации в различни клиники, но приложеното лечение не дава необходимия резултат.

Венци все пак получава надежда от турската клиника, която му предлага лечение чрез 2 вливки на стволови клетки за 15 дни с пълна упойка + 5 сеанса физиотерапия и 5 сеанса озонотерапия през този период. След всяка вливка се осъществява 1 вечер престой в болница. Пакетна цена за всяка една вливка - 11 000 евро. Общо за двете вкливки са необходими 22 000 евро. След лечението в турската клиника, Венци ще се нуждае от допълнителни средства и за рехабилитация.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook