Предизборен харч на 780 000 лева за градска инфраструктура

22/08/2023 10:21 1 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Действаща градоначалничка заложи предизборно на драстична промяна в инфраструктурата. Срещна одобрението от страна на местния парламент. Смарт пейки, стойка и станция за зареждане на електилрчески велосипеди и над 5360 квадратни метра обновена изцяло пешеходна зона в Бобов дол, планира Елза Величкова. Ще се подменят настилките в централната градска част, ще има видеонаблюдение и LED осветление. Заложеният финансов ресурс е 780 000 лева. Оферти за фирми-изпълнители се подават от 15 септември.

Ще се работи в участъци от 4 имота, част от пешеходната зона. За обновяване са предвидени две междублокови пространства и около сградата на Общината, където ще се обнови фонтана. Предвижда се поставяне на нови павета, бордюри, пешеходни стълби. Озеленяването е сред приоритетите на кмета Величкова. Ще има съвременна поливна система и много кошове за отпадъци.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Петра Ганчева -
    Близо 800 000 лева се намериха, за да осъществи този проект, а няма пари за да се направи проектът и да се поставят двете сигнални лампи при железопътния прелез?!? И то, след като чакам близо месец отговор на подадената ми молба за тях... Наистина ли съм познала, че ако ме прегази влакът, едва тогава ще се усети колко е належаща сигналната система?!? Колко трябва да станем жертвите на този прелез, за да се задействат нещата?

Социално

новини благоевград facebook