Преместват учениците от Второ ОУ в други сгради

11/07/2024 18:14 0 Коментирай

Местят учениците от Второ ОУ - Благоевград в други училища заради планиран ремонт и строеж на две сгради около основната. Изготвен е график за осъществяване на учебната програма за всички възпитаници.

Училищата, в които временно ще бъдат преместени учениците са съобразени в максимална степен с близостта до II ОУ, с което се цели да бъде гарантирано удобството на учениците и техните родители и в същото време да бъде обезпечена непрекъснатостта на учебния процес. Съгласно утвърдения график учениците ще бъдат разпределени, както следва:

Първокласниците ще учат националната хуманитарна гимназия. Предвидена е възможност за целодневна форма на обучение.

Второкласниците ще са в сградата на НТС - на площад "Георги Измирлиев", където също има възможност за целодневно обучение.

III, IV, V, VI, VII клас – ще учат в сградата на Професионалната гимназия по строителство, намираща се на булевард "Васил Левски". Всички те ще са втора смяна.

Важно е да се има предвид, че децата от III и IV клас, които посещават занималня, ще провеждат сутрешните си занимания в IV корпус на ЮЗУ „Неофит Рилски“.

Припомняне, че във II ОУ „Димитър Благоев“ ще бъдат изградени две пристройки към основната сграда на училището, в които ще бъдат разположени 6 нови класни стаи, читалня, столова и закрита зала за спорт със съблекални и обслужващи помещения. Това ще даде възможност за преминаване към едносменен режим на учебния процес.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook