Премиерът Стефан Янев на задушница в Благоевград

06/11/2021 14:58 0 Коментирай

Министър-председателят Стефан Янев почете паметта на загиналите офицери и войници при защитата на Горна Джумая.

Той и управата на града положиха пред паметника-костница на 581 войници и офицери, дали живота си за днешния Благоевград.

Неврокопският митрополит Серафим и местни свещеници отслужиха панихида в памет на войниците и офицерите. Бе проведен и военен ритуал, организиран от Военно формирование 26 400.

Церемонията се състоя на Архангелова задушница. На стария гробищен парк в областния център, участваха областният управител на Благоевград Николай Шушков, кметът Илко Стоянов, председателят на Общински съвет Радослав Тасков, полк. Митко Балтов, командир на Военно формирование 26 400, заместник-директорът на полицията Стоян Маламов, НД „Традиция“, общественици и граждани.

Пред медиите Стефан Янев коментира лаконично актуални проблеми в държавата.

"В обществото има усещане за липса на справедливост. Тази липса на справедливост трябва да бъде компенсирана с определени действия, наречени реформа в съдебната власт, а тази реформа трябва да бъде подложена на един широк дебат в Народното събрание, защото тя ще се нуждае от законодателни промени, заяви премиерът по повод исканата оставка на главния прокурор Иван Гешев.

За акциите на МВР, касаещи купуването на гласове, Стефан Янев уточни, че задачата пред МВР е да провежда именно такъв тип кампании, които водят до унищожаване на това грозно явление, защото то застрашава демокрацията.

В момента, след направените допълнителни разследващи действия относно изграждането на АМ “Хемус“, се изнасят нови факти и обстоятелства какво точно се е случило, каза Янев.

Той очаква прокуратурата да действа целесъобразно и подчерта, че все още е рано да се коментират евентуалните действия на прокуратурата.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook