Близо 10 тона марихуана в Петрич и гранично село

06/11/2021 15:34 1 Коментирай

Откриха огромно количество марихуана в две скадови бази в Петричко. Едната от тях е в село Ръждак, казаха от петричката полиция. Там имало близо 10 тона изсушен канабис, част от наркотчните растения били в бидони. Към момента не се съобщава името на собственика на базата. Криминалистите твърдят, че той е предприемач от санданското село Лешница. Официално се сочи, че канабисът е отглредан за медицински цели.

Край Петрич е обискиран помещения около Промишлената зона в града. Към момента няма арестувани. Замесен е общински съветник в Петрич, който обаче показал разрешение за отглеждане на медицински канабис от бившия земеделски министър Танева.

От полицейската дирекция в Благоевград коментираха, че разследването е започнало по сигнали на жители в Сандански за складирано количество марихуана в помещение на бившата казарма. Хората, живеещи в района, са подали жалба в полицията, РЗИ и други институции, тъй като миризмата е много силна. В близост до сушилнята с канабиса са две училища и детска градина. Твърди се, че той също е за медицински цели.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Аз -
    Поздравления.Ако всичко е законно , защо се крият имената на собственика?

Социално

новини благоевград facebook