Канабис съхне в казарма, близо до две училища и детска градина

25/10/2021 18:33 1 Коментирай

Канабис, складиран за изсушаване, трови жителите в голям квартал. Официално се твърди, че е за медицински цели и е разположен на терен, близо до училища, детнска градина и спортен комплекс. Жителите в квартал "Крайречен" в Сандански събират подписка за предприемане на незабавни мерки и премахването на наркотичните растения.

"Медицинският канабис е оставен да се суши в помещения на бившата казарма в курортната община, която се намира отдясно на входа на града, срещу паметника „Спартак”. От няколко дни почти всеки живеещ в квартала се оплаква от главоболие, а миризмата, която се носи, е, меко казано, отровна", коментира санданчанката Светла Петрова.

"Искаме светкавично премахване на канабиса. Подписката ни ще се депозира до служебния министър на околната среда и водите, до областния управител, до РИОСВ, до кмета на Сандански, до Общинския съвет. Семейството ми и съседите в жилищните блокове от другата страна на река Санданска Бистрица вече седми ден сме подложени на неприятната миризма. Не знам кой е дал съгласие канабисът, медицински ли е, не знам какъв е, да се суши в тези помещения, на 50 метра от новата спортна зала в Сандански. Та на 100 метра са две училища – Четвърто основно училище и Земеделската професионална гимназия, наблизо има детска градина. Това просто е нодопустимо”, заяви Петрова и уточни, че в първите дни миризмата е била по-лека, но през последните просто е непоносима.

Репортерска проверка установи, че медицинският канабис е засаден и отгледан в землището на село Лебница, на нивите, известни като рибарниците, които са в края на селото, близо до река Струма. Според тях, след като е бил ожънат, канабисът е превозен в товарна кола, без да е покрит, и се носела ужасна миризма. Мислели първо, че минава автомобил, натоварен с прясна животинска тор, но установили, че миризмата идва от товарна кола, пълна със зелени растения.

Според селските кметове земята, върху, която се отглежда канабисът, е общинска собственост. Дадена е под аренда на столичанин за 10 години, а за канабиса се грижели трима санданчани, пише struma.bg.

Напиши коментар

Коментари

  1. Дедо Коце -
    На тел.0884614541 гледам на карти и познавам бъдещето на 90%

Социално

новини благоевград facebook