Превъоръжават криминалистите в Кюстендил и Дупница

28/03/2023 17:09 0 Коментирай
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Заместник-министърът на вътрешните работи Емил Ганчев пристигна в Кюстендил с нови пистолети. "Колегите заслужават повече сигурност при изпълнение на служебните си задължения", изтъкна той.

Ганчев връчи 5 пистолета „Валтер“ на служители и предостави на дирекцията електропреносими пистолети „Тайзър“. Той сподели със служителите, намерението на ръководството на МВР, да превъоръжи целия състав на полицията, със съвременно и качествено оръжие, с което да боравят при изпълнение на служебнтите им задължения. Да са по сигурни при осъществяването на дейността си и при самозащита.

Новите оръжия получиха криминалистите от Областната дирекция в Кюстендил Филип Христов и Филип Велев, автоконтрольорите от сектор „Пътна полиция“ Красимир Дончев и Георги Соколов и началникът на група в Дупница Кирил Дишов. Заместник-министър Ганчев подчерта, че ползването на „Тейзър“-ите ще е възможно след като служителите преминат обучение.

Директорът на кюстендилската полиция Тодор Петров благодари за предоставените оръжия, изрази увереност, че всеки от служителите на дирекцията е мотивиран в изпълнението на ежедневните си служебни задължения и цени всяко техническо и оръжейно обновяване. 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook