Съдят 61-годишен за трима убити

28/03/2023 16:49 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Прокуратурата приключи наказателно дело срещу 61-годишен за три погубени човешки живота на пътя. Р. И. е водач от 1980 година. Застава пред магистратите за убийство по непредпазливост.

Обвиняемият Р. И. от Кюстендил санкциониран е нееднократно по административен ред за нарушения на правилата за движение по пътищата и е осъждан за престъпление по транспорта. Миналата есен той предизвика тежка катастрофа на пътя от село Стоб към Кюстендил. Шофирал "Мерцедес" с превишена скорост. Заедно с него пътувала съпругата му С. И.

Кюстендилецът карал в колона с други автомобили. В участъка на второкласен път в района на село Нови чифлик той предприел маневра изпреварване на движещия се пред него лек автомобил, м. „Мицубиши“. Ускорил скоростта на автомобила си до 98 км/ч и навлязъл в лентата за насрещно движение.

Последвал удар между управляваното от обвиняемия превозно средство с насрещно движещия се лек автомобил „Фолксваген“. В резултат на тежкото пътно транспортно произшествие била причинена смъртта на водача му и пътуващите с него възрастни родители. Пострадал мотоциклетистът, движещ се след колата на Р.И., както и съпругата на обвиняемия. Двамата получили средни телесни повреди с множество фрактури.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook