Гласуват бюджета на Благоевград и нови кметски заплати

25/02/2021 18:12 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Общински съвет - Благоевград няма да гласува внесената от кметския екип дългогодишна концепция за развитие града до 2040 година. Програмата на професор Димитър Тадаръков, който смята да направи Благоевград първата независима икономическа зона, не е внесена за дебат на утрешната сесия на ОбС.

Мотивът на председателския съвет е, че вече е приета Стратегия за развитието на общината, а въпросният документ визира време, което е извън рамките на мандата на настоящите съветници. Освен това се сочи, че в програмата на Тадаръков няма нищо конкретно.

Основният дебат е свързан с приемането на бюджетната рамка за настоящата финансова година.

На заседанието предстои гласуване на по-високи заплати на градоначалника и управниците в селата. Възнаграждението на Румен Томов е индексирано на 3500 лева.

Селските кметове са разделени в две категории. Тези на Бело поле, Падеш, Покровник, Логодаж, Изгрев, Еленово, Церово, Българчево и Лешко, ще получават по 1330 лева месечно. На селата Дъбрава, Бистрица, Марулево - 1100 лева.

Предстои увеличение и на броя на управниците в селата с още четири щата.

Местният парламент ще гласува и промени в наредбата за общинските жилища. Внесени са предложения за продажба на 3 общински терена в кквартал "Освобождение", за строеж около сградата на Изчислителния център. Бизнесменът Евгени Крънджилски настоява за закупуване на имот в близкото до Благоевград село Бистрица за застрояване на жилищна сграда. Има решения за строителство в още няколко населени места и квартали.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook