Приятел на Доган прави Благоевград независима икономическа зона

01/12/2020 17:15 4 Коментирай
Снимка бгнес Снимка: бгнес

Отдел "Икономическо развитие" в Община-Благоевград вече има нов ръководител. Изненадващо в екипа влезе Димитър Тадаръков. Професорът бе представен официално днес.

Тадаръков обяви, че пише програма за 20 години напред, която ще направи Благоевград първата в страната свободна икономическа зона.

Димитър Тадаръков обеща, че ще я представи съсвем скоро. В Благоевград той има имот - фалиралият Завод за механични конструкции, чиято база от години тъне в разруха, след като всичко в нея бе рапродадено.

Той е съпруг на бившата телевизионна журналистка Светослава Стаева. За него се говори, че е в приятелски отношения с лидера на ДПС Ахмед Доган. Неговото име се споменаваше в различни сценарии и при избора на заместник-министри като кандидатура, издигната отново от хората на Доган.

В публикувания през 1997 година списък на кредитните милионери фирмата на Тадаръков “Булгарлизинг” заемаше едно от челните места по размер на получени лоши кредити. Тогава Тадаръков публично се противопостави срещу поставянето на “Булгарлизинг” в черния списък и твърдеше, че по-скоро е кредитор на държавата, отколкото неин длъжник.

Въпреки това още по времето на синдиците Стопанска банка срещу дружеството беше заведено дело за обявяване в несъстоятелност. В Държавен вестник беше публикувана обява за освобождаването на Димитър Тадаръков от Съвета на директорите. Този ход обаче е само формален и за реално напускане на дружеството не може да става дума, коментират икономисти, тъй като за нов шеф на “Булгарлизинг” е вписан неговият брат Димо Тадаръков.

Напиши коментар

Коментари

  1. Хихи -
    Тия си правят клуб по интереси този и зам.кмета Милев си пребиват жените Паскалев и Томов се надпреварват кой повече ще излъже ВасиПаф и Мара Стойнева коя е по дебела и грозна Марков и Пандев кой е по го слуша главата и т.н.хихи
  2. Дочуто в града -
    Ония пудели и ограничени подлизурковци като Милеф Манофски Пандеф Бисерчо недоволстват щото Тадаръка ще вземе кинтата а те ще лапат мухите
  3. Възмутен -
    Ей Томов ти в мойте очи си ЕНИЧЕР бе!Как можа да направиш това????
  4. Емил -
    Очаквано беше, помаците са свински черва

Социално

новини благоевград facebook