Притискат родителите за тестовете в училище

26/10/2021 16:14 0 Коментирай
Снимка бгнес Снимка: бгнес

Образователното министерство даде 12 часа на родителите да кажат дали дават разрешение за тестване на децата им в училище.

Трябва да отговорят за изследването два пъти седмично, за да се върнат в класните стаи. Срокът е до 21.00 часа тази вечер.

В платформите за комуникация с родителите има анкета с два конкретни въпроса - "Кой клас е вашето дете" и "Съгласни ли сте да се тестват децата ви два пъти в седмицата с щадящи тестове, за да посещават присъствено училище". Допитването се извършва с помощта на класните ръководители.

Децата, чиито бащи и майки откажат да бъдат тествани, ще си останат вкъщи на онлайн обучение.

МОН бърза да поръча от единия щадящ тест още днес, съобщи по-рано сутринта просветният министър Николай Денков по БНТ. По думите има отпуснати за целта 13 милиона лева, които ще стигнат за покупка на тестове за месец напред. Ако впоследствие се реши да бъдат върнати и учениците от 5 до 7 клас, ще се поръчват още количества.

Според образователния министър Николай Денков няма никакъв риск за децата от прилагането на тестовете, някои от които могат да се правят и от самите учители. МОН няма да отстъпи от въвеждането на зеления сертификат в училище, потвърди той пред БНТ.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook