Признание за екскметовете на Благоевград Камбитов и Причкапов

05/10/2020 13:54 1 Коментирай

Удостоиха с Почетен знак на Благоевград бившите кметове Лазар Причкапов, Атанас Камбитов, Захари Донев, Елиана Масева.

Признанието е за заслуги към Общината. Церемонията по награждаването бе в ОбС-Благоевград на тържествена сесия днес, посветена на 108 години свободна Горна Джумая.

Председателят на местния парламент Андон Тодоров удостои посмъртно със званието “Почетен гражданин” на Благоевград доц. Ататас Дафинов. Отличието бе връчено на неговия брат.

Загубилият кметските избори миналата година Атанас Камбитов не беше в зала "22 септември", но участва днес в церемонията по поклонение пред героите, дали живот за освобождението на  Благоевград от турско робство през 1912 година.

"Като председател на ИК "100 години свобода", взех участие в честванията по повод 108 години от Освобождението на Горна Джумая и Пиринска Македония", заяви Камбитов. Той положи венци пред паметника на Гоце Делчев и паметника на Македоно-одринското опълчение в Благоевград. Камбитов припомни, че с решение на Общински съвет, преди 8 години, 5 октомври бе обявен за официален празник на Благоевград. "Да помним и почитаме героите, допринесли за Освобождението на Пиринския край", пожела Камбитов, който неотдавна напусна ГЕРБ и се присъедини към "Републиканци за България" на Цветан Цветанов.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. уау -
    От да не?!Па ке кметува

Социално

новини благоевград facebook