Професор поведе червените от Благоевград към НС

03/02/2021 15:16 0 Коментирай

Ясен е водачът на БСП за парламентарния вот в Благоевградски избирателен район. По традиция водачът не е от региона.

Професор Георги Михайлов е утвърден от централното ръководство на партията днес. Той е специалист по детски болести и е радетел за повишаване качеството на здравеопазването. В коронакризата проф. Михайлов бе доброволец в болници, сред които и тази в Гоце Делчев.

Цялата листа на социалистите в Пиринско ще се подреди на предстояща конференция, казаха от "Позитано". Предварително е ясно, че на челните позиции ще са коалиционни партньори на БСП, активисти от Гоце Делчев, Банско и представители на гражданската квота.

Кандидат-депутатите от Благоевград и Петрич вероятно няма да са на първите пет места в листата. Това е заради пермаментната партийна криза в двете организации. Номинираният за участник в надпреварата за 45 НС лидер в Благоевград - Любен Милев, който е и заместник-кмет в екипа "Томов", е загубил доверието на "позитанци". Неотдавна той е стигнал до конфликт в червената централа, след като е поставил условия, свързани с подреждането на листата.

Вероятно Петрич няма да има депутат, тъй като организацията също е в конфликт с лидера Корнелия Нинова. Преди дни те изпратиха гневно писмо до нея и все още очакват отговор по казуса с партийните репресии.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook