Професор Жечев подкрепи бедни младежи в Белица и Банско

05/06/2020 16:56 0 Коментирай

Благоевградският професор Васил Жечев договори безплатно обучение в Колежа по туризъм на бедни младежи и такива без родители.

Договорката е постигната между него и кметовете на Белица и Банско.

По покана на кмет Радослав Ревански днес в Белица, Жечев обяви намерението си за по-тясно сътрудничество в областта на туризма.

Проф. Жечев запозна кмета на Белица с решението на ръководството на колежа, че за всички студенти сираци таксата ще бъде безплатна, а за социално слабите с намаление. Кметът Радослав Ревански поема ангажимента за всички останали студенти да помага.

Проф. Васил Жечев връчи почетния знак на Колежа по туризъм за "Принос на научното - образователно развитие " .

10 младежи от община Банско сщо получиха възможност за подпомагане за обучение. На базата на сключен договор между Общината и учебното заведение, таксата за целия период на обучение в Колежа ще бъде намалена с 50 процента за социално слаби или в неравностойно положение студенти.

Сумата за целия период на обучение на студенти без родители ще бъде 500 лева.

Специалностите, които младежите от Банско, могат да изучават са: „Бизнес администрация”, „Организация и управление на хотели и ресторанти”, „Туристическа анимация и екскурзоводство” и „Курс по хазартен туризъм”. Срокът на обучение е 6 семестъра, а формите – редовна и задочна. На основание чл.42, ал.9, т.4 от Закона за висше образование студентите имат право да завършат предсрочно обучението си. Кандидатите, които попадат в категориите за ползване на преференциалните условия за обучение в Колежа по туризъм, трябва да изпратят до 15 юни тази година заявка в свободен текст и данни за контакт на адрес: pgsst_bansko@abv.bg.

Липсата на образовани и обучени кадри е един от основните проблеми на туристическия бизнес в Банско и съседните общини, в които се развива тази индустрия.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook