Собственици на къщи за гости се жалят в АС-Благоевград

05/06/2020 16:15 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Масово атакуват в съда финансови санкции за усвоени държавни пари по различни програми на ЕС.

Два пъти повече са делата, образувани в Административен съд – Благоевград.

Миналата година са разгледани 25 дела против актове за установяване на публични държавни вземания. Само през първите пет месеца на тази година броят на образуваните такива дела е 22., отчетоха от АС-Благоевград.

Голяма част от образуваните през тази година дела са против актове, издадени от министъра на земеделието, храните и горите, за установяване на вземане за предоставени държавни ресурси на частни субекти при замяна на горски имоти.

Ресурсите представляват предоставено предимство на частни субекти от страна на държавата при сключване на договори за замяна на горски имоти, което е определено като неправомерна държавна помощ.

Сделките са осъществявани в периода 2008 – 2009 година. Някои от актовете са за установено публично държавно вземане в особено големи размери.

Пет са делата, образувани през тази година, против актове за публични вземания, представляващи средства, отпуснати по мярка 311 „Разнообразяване към неземеделски дейности“ от Програмата за развитие на селските райони 2017-2013 г.

Актовете са заради неизпълнение на заложен в проекта бизнесплан за реализирани приходи от нощувки в изградените с европейско финансиране къщи за гости.
Чрез актове за установяване на публично държавно вземане Държавен фонд земеделие изисква за възстановяване от фирми и физически лица изплатени помощи за модернизиране на земеделски стопанства, изграждане на микропредприятия, подпомагане на малки земеделски стопанства.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook