Производители на марихуана признаха вина

01/02/2023 15:39 1 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Наложени са наказания на двама обвиняеми по дело на Окръжна прокуратура – Благоевград за незаконно отглеждане и държане марихуана, с цел разпространение.

К. П. и А. П. признаха вина пред прокуратурата. Съдът им наложи по две години лишаване от свобода. Те обаче няма да лежат в затвора, тъй като присъдите им са условни. Ще платят общо 10 000 лева глоба.

В хода на разследването са събрани доказателства за това, че К. П. (на 52 години) и А. П. (на 49 години), отглеждали канабис в района на хаджидимовското село Парил.

Една част от тях – 159 броя, били установени в нива. От помещение в къща били иззети 108 броя. Още 86 растения канабис били засадени от обвиняемите в саксии и отглеждани в имот на улица „Бяло Море“ в Гоце Делчев. 

Общата стойност на наркотичното вещество – предмет на престъплението, възлиза на 69 600 лева. Обвиняемите са били привлечени към наказателна отговорност и за държане на над 3 килограма марихуана в няколко обекта. Съгласно ПМС за определяне на цени на наркотичните вещества за нуждите на съдопроизводството стойността му възлиза на 18 084 лева.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Бай илия -
    Тва кръстьо целувката хаха пишман човек къщата разпродаде треви тцтц баси

Социално

новини благоевград facebook