Прокуратурата спря фекални води

22/02/2020 10:05 0 Коментирай
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Спряха вливането на фекални води в язовир "Студена".

Предотвратено е завърсяването на Кладнишка река, съобщиха от кабинета на пернишкия кмет Станислав Владимиров.

Проблемната ситуация е заради неработещата пречиствателна станция за отпадни води в луксозното селище "Делта Хил". Жители подали сигнал в Общината и в прокуратурата.

"След получено писмо от прокуратурата, във връзка с неработеща пречиствателна станция за отпадни води на "Делта хил", кметът на община Перник Станислав Владимиров сигнализира областния управител Емил Костадинов и заедно с него и експерти от общинската администрация отиде на място. Веднага след като бе установено, че проблем в работата на пречиствателната станция има, бе намерено техническо лице, което да я управлява ръчно. Това бе направено с цел водата да не прелива, за да не предизвика екологичен проблем, докато се изчисти начинът на управление на съоръжението", информираха от Общината.

След изграждането й през 2017 година пречиствателна станция за отпадни води в „Делта хил“ е дарена на Община Перник. Миналата година общинската администрация я прехвърлила на ВиК, за да може дружеството да я стопанисва.

През изминалите месеци водното дружество така и не е назначило техническо лице, което да извършва поддръжка на съоръжението. 


.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook